Akupunktur

Akupunktur er en del af den Traditionelle Kinesiske Medicin (TCM.), der bygger påerfaringer gennem de sidste ca. 4000 år. TCM har grundlag i det Taoistiske livssyn om altings stadige bevægelse og foranderlighed mellem Yin og Yang.

Akupunktur er nok den mest kendte metode indenfor Traditionel Kinesisk Medicin og udgør sammen med bl.a. Kinesiske Urter, Tai Chi Chuan og Qigong en unik og nuanceret vifte af helbredelsesmetoder. Fælles for dem alle er, at de påvirker vores livsenergi, som kineserne kalder ”Qi”. Qi indvirker på niveauet mellem krop og psyke. Akupunktur kan derfor både bruges til fysiske og psykiske problemstillinger.

I Akupunktur påvirkes Qi med tynde nåle gennem de 350 klassiske punkter fordelt på 12 meridianer (energikanaler) og 2 ekstrameridianer. De 12 meridianer er hver knyttet til et indre organ, der varetager en bred vifte af kropslige, energimæssige og psykiske funktioner. Sygdom opstår når Qi i meridianerne og deres organer er blokeret eller i underskud.
Akupunktur er normalt ikke smertefuld. Med en trænet hånd føles det ikke, når nålene føres ind. Gennem nålen fanges energien i punktet. Det kaldes ”Deqi” og føles som en spænding eller en strømmende fornemmelse.