Kinesisk Urtemedicin

Kinesisk Urtemedicin er ikke ”medicin” som vi kender det i vesten. En urt – eller urteopskrift – bliver ikke som udgangspunkt brugt til at behandle et symptom, men snarere adresseret til at balancere en tilstand, hvor ”kroppens klima” – Kineserne ville sige ”Qi” – er ude af balance. Den vifte af kropslige og sjælelige tegn og symptomer en sådan ubalance giver kan urtemedicinen derfor hjælpe på.

 

Kinesisk Urtemedicin har det samme teoretiske grundlag som Akupunkturen, med der kræves en omfattende uddannelse for at kunne praktisere faget forsvarligt. Her er Puls – og Tungediagnosen, der også benyttes i Akupunkturen, altafgørende for at sikre en korrekt diagnose. I urtemedicinen indtager man aktive virksomme substanser og en fejldiagnose kan – i modsætning til akupunkturen – få fatale følger.
”Substanser” er måske netop et mere korrekt udtryk end ”urtemedicin”, da Kinesisk Urtemedicin også anvender animalske og mineralske produkter.
I Europa er Kinesisk Urtemedicin under streng kontrol for at undgå giftige urter eller truede dyr og planter.
Al urtemedicin i klinikken er derfor kontrolleret og godkendt som ”kosttilskud” af Fødevarestyrelsen.
Kinesisk Urtemedicin er ved at vinde indpas i Danmark. I Kina er urtemedicinen mere brugt end Akupunktur.

I AkupunkturHuset kan du få urtemedicin på følgende måder:

”Patenturtemedicin”

Færdigblandede urteopskrifter i tinktur, pulver eller pilleform. De er lavet til at behandle et almindelig kendt ubalancemønster, og er lette at indtage. I komplekse og sammensatte ubalancemønstre er patentmedicin oftest ikke egnet.

Urtemedicin blandet af løse urter

Sammensatte opskrifter, der så præcist som muligt skal matche den ubalance vi forsøger at behandle. Hvis diagnosen og urteblandingen er korrekt vil urtemedicinen føles som ”skræddersyet tøj”. Her skal du koge urterne selv. Afkoget er ikke altid velsmagende!

Kinesiske Urtemedicin bruges ofte i et effektivt samspil med Akupunktur, men er også glimrende alene – f.eks. til patienter med nåleskræk.