Øreakupunktur – Auriculoterapi

Øreakupunkturen – også kaldt ”Auriculoterapi” – er akupunktur i det ydre øre. Øret opfører sig som et ‘hologram’. Det betyder at det afgrænsede øre afspejler kroppen som helhed og ved at behandle det område af øret, der afspejler en særlig kropsdel, kan denne kropsdel påvirkes til at udføre sin funktion mest hensigtsmæssigt. Den mest almindelige ”kortlægning” af øret er at se det ydre øre som et ”foster med hovedet nedad” – på den måde kan hoved og ansigt påvirkes i øreflippen, indre organer i øresneglen og nedre del af kroppen i den øverste del af øret. Særlig i Frankrig har lægerne i Nogier – familien i de sidste mange årtier udforsket Auriculoterapien, der er i rivende udvikling.

I Kina findes en sideløbende øreakupunktur, der i moderne tid har hentet inspiration fra de franske øreakupunktur-pionærer.
Øreakupunkturen er især blevet kendt for sin markante virkning på smerter, men er også effektiv til andre lidelser.
Det er muligt at anvende øreakupunkturen på baggrund af en helt konventionel viden om vestlig naturvidenskabelig medicin, men sat ind i forståelsen af Kinesisk Medicin giver øreakupunkturen et dynamisk og virkningsfyldt redskab til at supplere de øvrige behandlingsmetoder indenfor Kinesisk Medicin.
I Øreakupunkturen anvender vi almindelige – små – akupunkturnåle, permanåle (der kan sidde i flere dage), ”ørefrø” (vaccariafrø på små plastre, sidder i flere dage) og magneter (også på plastre)