Tai Chi Chuan & Qigong

Tai Chi Chuan er en gammel kinesisk bevægelseskunst med rødder i den Taoistiske tradition. Tai Chi Chuan er praktisk orienteret oplevelse og forståelse af Taoistisk filosofi. De bløde cirkulære slow-motion bevægelser giver en konkret kropsoplevelse af den stadige bevægelse mellem Yin & Yang og skabelsen af Qi (Kinesernes energibegreb).

Tai Chi Chuan er en måde at løse konflikter og mobilisere ressourcer kropsligt og sjæleligt, og er på en gang både blød, effektiv kampkunst og helbredsøvelser !

Evne til spontan respons på indre og ydre forandringer opøves gennem bl.a. åndedræt, centrering, kampkunst, meditation, helbreds – og energiøvelser (Qigong).
Tai Chi Chuan kan i praksis ikke opdeles i disse begreber – eller forklares med ord. Det får kun mening – og virkning – hele gennem selvoplevelse.

Bevægelserne, der er en variation af de traditionelle Yang – og Wuformer, trænes enkeltvis og med partner (”Pushing Hands”)
Funktionerne og principperne i Tai Chi Chuan udforskes på en legende måde.
Undervisningen centrerer sig om Tai Chi´s principper i helbred, kampkunst og meditation. Disse principper er fælles for alle stilarter i Tai Chi Chuan. Derfor kan undervisningen følges af nybegyndere såvel som øvede, der har trænet andre stilarter i Tai Chi Chuan. Der bliver derfor undervist på flere niveauer – samtidigt !

Kom med indendørs sko og behageligt tøj, ellers kræver Tai chi chuan ingen forudsætninger.

Jeg har trænet Tai Chi Chuan siden 86 hos William Dockens, der bl.a. er elev af Westerman, Liu Da og Dr. Hu. En række somre i løbet af 1990´erne modtog jeg også undervisning af Dr. Hu, ligesom jeg gennem årene er blevet undervist af en række andre dygtige lærere fra ind – og udland. I sommeren 1989 modtog jeg 2 måneders koncentreret undervisning i Medicinsk Qigong under klinisk praksis ophold på Beijing International College of Chinese Medicine.
Siden 92 har jeg undervist i utallige sammenhænge – alt fra holdundervisning på aftenskoler, danseskoler, teaterskoler – til konfliktløsning på ledelsesniveau i større virksomheder.