Akupunktur & Kinesisk medicin

Joachim Hauser har undervist Akupunktur og Kinesisk Medicin siden 1999 på en række af Danmarks bedste Akupunkturuddannelser. På AkupunkturAkademiet i Århus & København har han undervist i alle hjørner af teori og praksis indenfor Akupunktur.

Joachim elsker at undervise i den helt grundlæggende viden indenfor Kinesisk Medicin, – at bibringe eleverne en dyb forståelse – og føling – med helt basale begreber i Kinesisk Medicin. Samtidig er han i stand til at præsentere – selv svære og komplekse teorier og emner – på en let fattelig måde.

Joachim Hauser´s måde at undervise på er en unik kombination af teori, klinisk praksis og øvelser, hvor eleverne oplever teorien direkte gennem at observere fornemmelser og funktioner i egen krop.
Denne måde at undervise på danner en ”Krop af Viden” hos den studerende, – efter at have studeret hos Joachim vil den studerendes viden i bogstaveligste forstand være ”inkorporeret” på dybt niveau i krop og sind. Vi taler om at lære ”indenad” i stedet for at lære ”udenad” – en behagelig og legende form for indlæring.

Variationen mellem teori og praktisk kropsarbejde gør lange undervisningsdage meget rarere for eleverne.
Mange gange, hvis for megen teori bliver præsenteret på én dag, spildes elevernes tid blot, eftersom de ikke kan absorbere det hele på én dag. Min erfaring er, at eleven – uden udmattelse – kan absorbere meget mere, hvis undervisningen kombineres med ”sanseøvelser” og andet kropsarbejde, der er direkte relateret til dagens tema. (f.eks. åndedrætsøvelser, Qigong, visualisering)

– Hvad du har lært med glæde glemmer du aldrig!

Joachim Hauser har en sjælden kombination af uddannelser, der kvalificerer ham til sit arbejde. Han har forstået at integrere moderne psykoterapi (af eksistentialistisk og kropsorienteret tradition), med en dyb viden og træning indenfor Kinesisk Medicin og filosofi.
Yderligere er Joachim´s træning af kampkunsten Tai Chi Chuan et redskab til at integrere Kropsarbejde, Kropspsykoterapi og de mange grene af Kinesisk Medicin til en helhed.

Dette gennemsyrer Joachim´s måde at behandle og undervise på.